tiistai 31. maaliskuuta 2009

Vaaitusviikko

Sattumaa vaiko ei, tai sitten täällä luullaan, että olen sokerista. Viime viikko tuli kaatamalla vettä ja yhtä päivää lukuun ottamatta istuin koko viikon tietokoneella mallintamassa ja rekisteröimässä laserkeilausaineistoa. Varsin mielenkiintoista hommaa ja uskomattoman hienoja lopputuloksiahan siitä syntyy! Täytyykin printscreenailla jotain hienoja kuvia jahka saan taas jossain vaiheessa siirron sinne sektorille. Varmaan sitten, kun sataa, hehh.

Nyt täällä todellakin on kesä! Loppuviikoksi on luvattu lähes kahtakymmentä astetta lämmintä ja tänäänkin iltapäivällä sai jo pikkuhiljaa availla turvatoppatakin vetoketjuja. Vaaitusta med Triblen Dini ollaan tehty alkuviikko ja sama taitaa jatkua loppuun saakka. Homman ideana on jälleen rakennusten liikkeiden tutkiminen vaaitsemalla seiniin hakatuille pienille metalliputkille tarkka korkeus. Selkeä homma joo, mutta hieman alkoi kummastuttamaan se, että miten me ikinä voidaan saada oikea muutos selville, kun korkeuskiintopisteetkin, joille tarkastetaan, ovat rakennusten seinissä. Ja yleensä vielä aika lähellä vaaittavia alueita. Eikö ne sitten vajoa?! Kyselin työkaverilta ja sekin vähän kummasteli. Ehkä ne korkeuskiintopisteet on vaan asteen verran kovempia kavereita? Viisaammat kertokaa, jotain hämärää tässä täytyy olla!

Alla sitten kuvia, joissa näkyy ahkeraa työntekoa. Eli yksi käyttää kojetta, yksi pitää lattaa ja yksi katsoo karttaa ja puhuu paikallista kieltä ihmetteleville asukkaille.


Tänään oltiin liikkeellä vähän toisenlaisella kokoonpanolla. Kuvassa Virpi ja Sebastian jonkun sedän pihamaalla.



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Vai laserkeilausaineistoa käsitelty.. Varmaan kiva tutustua siihenkin puoleen! Me oltiin tänään kakkosten kanssa Ilmakuvakeskuksessa vierailulla ja siellä meille näytettiin hienoja pistepilviä..

Täällä oli tänään eka kunnon kevätpäivä. Aurinko paistoi ja lämpöä oli varmaan joku 6-8 astetta. Mutta ei niin lämmin etteikö olisi hiihtämään päässyt. Meidän perheen hiihtäjäntytöllä oli tänään ekstraharkat Paloheinässä ja kyllä siellä ladut oli vielä, tosin aika sohjoa. Leppävaarassa pitäisi olla kisatkin vielä huomenna...
-Hanna

Anonyymi kirjoitti...

Hello hello.

Heinäkuun ekalla viikolla voisin valloittaa Hollannin. Majapaikkoja Hollannissa sun 6m2:n lisäksi Goudan lähellä kylässä x ja sitten Rotterdamissa. Odottelin vielä erään ruotsalaisen vastausta, elikäs siitä riippuu tulenko suorinta reittiä P.Saksaan ja Hollantiin vaiko via Ruotsi. Mutta siis heinäkuun alusta starttaus.

Niin ja tän foorumin kautta voikin lähettää terveisiä. hahaa. Elikäs:

TERVEISIÄ VALLILAAN OPEILLE JA OPISKELIJOILLE. T. MINNA

Hotiseen törmäsinkin äskettäin Levin k-marketissa ja kuulin Mintunkin sielläpäin liikkuneen. Ja ne jotka tuntevat ja muistavat Latikan Jaakon, ni Jaakkoon törmäsin viimeksi viime perjantaina. Meidän työpaikat ovat nykyään lähekkäin.

Nautihan Merituuli auringosta ja keväästä. Täällä on vielä aamuisin kuralätäköt jäässä.

Minna

Merituuli kirjoitti...

Onpas täällä aktiivista! Kiva kuulla, että Suomessa on lunta ja keväistä. Se vaihe jäikin ihan kokonaan tältä vuodelta kokematta.

Hauskaa, kun kaikki törmäilette toisiinne. Nii-i Minna, ei meistä vallilalaisista ihan helposti eroon pääse.. ;)

Ja lopuksi vielä terkkuja kakkosille, että pistepilvet on nyt tosi cool ja in! Toivottavasti tarttui hyvää infoa mukaan Ilmakuvakeskuksesta.