lauantai 7. maaliskuuta 2009

Oikeita töitä ja PYÖRÄ!

Hyvää viikonloppua!

Tuli juuri nukuttua 14 tunnin yöunet. Eilen sammui lamppu aivan väkisin kello seitsemän illalla. Syy taisi olla aika tiukka kombinaatio viime viikkoisesta Comeniuksesta ja tän viikon ulkohommista. Noh, nyt jaksaa taas!

Loppuviikko ei mennytkään ihan niin leppoisissa merkeissä, kun vielä edellistä tekstiä kirjoittaessani luulin. Keskiviikkoiltana firmaan tuli puhelu Bredan kapungilta, jossa kaivattiin kiireapua. Paniikin kohteena oli 25 hehtaaria rakennusmaata, oikeastaan siis hiekkaa ja ojia. Kaupungilla ja urakoitsijalla oli jonkinnäköinen erimielisyys siitä, kuinka paljon maansiirtotöitä täytyy tehdä ennen kuin rakentaminen voi alkaa, ja meidän tehtävänä oli tehdä maastomalli. No juu, eipä siinä sitten muuta, kun tohinaksi vaan, kaksi päivää aikaa. Alkujärkytys oli aika iso, kun saavuttiin Bredan länsireunassa sijaitsevalle suurelle tyhjälle hiekka-aukiolle. Kiireeksi piti pistää, jotta homman ehtisi saada valmiiksi. Aluksi rakennettiin vajaat kymmenen apupistettä ja sitten vaan Leica esiin ja töihin. Meidän kahden hengen tehotiimimme teki kaksi päivää täyttä duunia ja vähän ylitöitä kaupan päälle. Perjantaina kahdelta oli homma valmis ja blokkarissa 950 takymetrilla mitattua pistettä. Lopuksi vielä vaaittiin apupisteet ja homma oli mittausten osalta valmis.

Viikonloppu alkoi siis nukkumisella, mutta heti herättyäni talon isäntä kertoi käyneensä eilen katsomassa minulle pyörää. Aikas kilttiä! Ajeltiin autolla muutaman kilometrin päähän hollantilaiseen Kierrätyskeskukseen ja siellä oli kasapäin hyväkuntoisia pyöriä. Valitsin sellaisen hienon sinisen citymaastopyörän, joka lähti mukaan 65 eurolla. Kävin heti tekemässä kaupunkikierroksen ja hienosti tuntui toimivan. Huomisen missiona on testata noin viiden kilometrin reitti täältä asunnolta töihin. Maanantaista lähtien alan sitten kulkea pyörällä tätä matkaa, kun tähän mennessä aina joku työkaveri on käynyt hakemassa minut autolla.

Jaaha, nyt alkaa tiukka työturva-asioiden opiskelu! 8)

Ei kommentteja: