tiistai 10. maaliskuuta 2009

Todella turvallinen olo

Tänään satoi vettä ja kappas, kun sattuikin sopivasti toimistopäivä.

Päivän aikana tein kolme työturvakoetta. Ensimmäinen käsitteli työmaatoimintaa ja -käyttäytymistä. Toinen oli pelkästään myrkkykaasusta H2S eli rikkivedystä, joka osoittautui tappavan tehokkaaksi. Molemmat näistä kokeista tehtiin videoiden avulla. Eli ensin katselin videoanimaation ja sen jälkeen vastasin kysymyksiin. Rima heilui lujaa, mutta läpihän ne meni. Sain ensimmäiset leimat vihreään työturvapassiini.

Iltapäivän projekti olikin sitten kolmas työturvakoe, jonka läpäisi sillä, että vastasi erilaisia riskitilanteita käsitteleviin kysymyksiin oikein. Yrityksiä oli rajattomasti. Käytännössä homma toimi niin, että ensin katselin jotain kuvaa jostain työtilanteesta. Sen jälkeen piti tunnistaa riskit, pohtia mitä pitäisi tehdä toisin ja suunnitella turvallisempi työtilanne. Yhtä vaihetta kohden oli yksi kysymys, johon oli 5-10 vaihtoehtoa, joista yksi tai useampi saattoi olla oikein. Myönnettäköön, että kävi muutamat todennäköisyyslaskennan kaavat mielessä, kun on kymmenenen kohtaa, joista ymmärtää seitsemän, joista kaksi on varmasti oikein ja kaksi ehkä ja yhteensä oikeita vastauksia on X.

Joopa joo, onneksi siitä tietokoneella tehtävästä kokeesta lähti niin kova ääni aina väärin vastatessa, että loppujen lopuksi sitä koetta oli tekemässä puoli toimistoa. Siinä hirveässä "NO, YOUR ANSWER IS WRONG, TRY AGAIN" metelissä ei varmasti kukaan saanut omia töitään edistettyä. Noh, kokeen arvioitu kestoaika oli 45 minuuttia. Ja sainhan sen lopulta (pienellä avustuksella) valmiiksi jo reilun kahden tunnin jälkeen. Huhhuh mikä tuskainen urakka. Työkavereilla taisi sen sijaan olla hauskaa.

Tässä olikin hyvää treeniä ensi viikon todellista koitosta varten. Täytyy kyllä todeta, että aika hukassa on tuo alan sanasto, mutta vielähän tässä ehtii treenailla. Viikon päästä tiistaina minulle on varattu aika työturvakokeeseen, joka järjestetään jossain ihan toisessa kaupungissa ja oikeiden vaihtoehtojen raksimiseen on varattu huikeat 90 minuuttia.

Ja turvallisin mielin käyn nukkumaan. Goedenacht!

Ei kommentteja: