keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Voihan vaaitus

Jihhuu,

Kylläpä tuntuu kahden päivän jälkeen, että on saanut enemmän mittauskokemusta kuin ikinä. Työaika käytetään tehokkaasti ja matka-aikoja ei töiksi lasketa.












Kaikki tähän mennessä suoritetut mittaukset ovat liittyneet maanpinnan muutoksiin. Tietyt kohteet käydään mittaamassa monta kertaa vuodessa samalla kaavalla ja saadut arvot tilastoidaan. Eilen mittasimme tunneliin menevän luiskan muutoksia. Luiskan päälle oli tehty jo aiemmin pisteitä, jotka nyt havainnoitiin kahdeksasta eri kojeasemasta siten, että jokainen piste tuli havaittua vähintään neljä kertaa. Pisteitä oli yhteensä noin 40 ja joten ihan pienestä hommasta ei ollut kyse.

Tänään oli vuorossa vaaitusta Dortrechtin idylisissä keskustakortteleissa. Dortrecht on hurjan kaunis ja vanha kaupunki, ja tällä kertaa rakennusten muutoksia tutkittiin tarkkavaaituskojeen takaa. Mittausten kohteeksi oli joutunut vanha kirkko, joka oli muutettu kouluksi. Muutenkin kirkot ovat saaneet täällä ihmeellisiä uusia käyttötarkoituksia, Bredassakin yksi on kasino ja toinen taidemuseo. Mittaukset sujuivat kojeen alkukankeuksien ja akkuvaikeuksien jälkeen ihan mukavasti. Suurin keskittyminen meni latan kanssa siihen, että täytyi parhaan mukaan olla teilaamatta joka puolelta hyökkääviä pyöräilijöitä. Vaaituksen jälkeen kiipeiltiin tikapuilla tutkimassa rakennuksen seinään limittäin porattuja pieniä laattoja, joiden paikkoja verrattiin puolen vuoden takaisiin. Millin, kahden muutoksia oli havaittavissa...

Loppupäivästä toimistolla jaettiin jo seuraavan päivän hommia ja saimme käskyn lähteä tutustumaan huomisen mittausalueeseen jo tänään. Tässä vähän esimakua siitä, mitä tuleman pitää. Hauskaa on siis luvassa! :)







2 kommenttia:

katja_helena kirjoitti...

Ihanan iso kilpeläinen! onkos Paavoja siellä näkyny :)

Katja ja poppoo

Merituuli kirjoitti...

Hehee, Paavot on vähän vähissä olleet. Täytyy pitää silmät auki jahka seuraavan kerran tuohon paikkaan eksyn.