tiistai 30. kesäkuuta 2009

Pariisi ja mielekkäämpiä mittaushommia

Bonjour,

Pariisi on ihana city! Pikkuruisen Bredan jälkeen oli hauskaa käydä aistimassa hieman suurkaupungin vilskettä, jota todella riitti koko viikonlopun ajan. Nukkumaan ei paljon ehtinyt. Lupaavista sade-ennusteista poiketen aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta koko lauantain ja hellettä riitti vielä sunnuntaillekin.
Pariisissa oli hurjan näppärä Velib-pyoräsysteemi. Kulkuneuvon hinta on 1 euro päivää kohden ja pyoriä on todella paljon ja monessa paikassa! Taustalla on joku monumentti, etualalla valokuvaajan sormi. Keskivaiheilla hurjan tyytyväinen matkalainen.
Parasta Pariisissa. Davidin kaverit, joiden luona majoituimme, tarjoutuivat näyttämään kotikaupunkiaan paikalliseen tapaan, skoottereilla! Voi mikä kokemus, ja miten kauniilta Eiffel, Riemukaari, Louvre ja muut Pariisin kohokohdat näyttivät valaistuina pimeässä. Huomatkaa myos vaaleanpunainen kypärä!
Matkan varrelta...
Pariisin katakombit luurankoineen oli vaikuttava maanalainen kokemus kaikessa karmeudessaan...
Juuri ennen Eiffeliä kameran patterit lakkasivat toimimasta, joten niitä kuvia ehkä ensi kerran jälkeen... Ensi kerta on kahden viikon päästä. Vähiin käy nämä viikonloput. Jäljellä on enää tulevan viikonlopun lisäksi Pariis 2 -viikonloppu sekä The viimeinen viikonloppu. Sitten Juha tuleekin jo. :) Ennen Juhaa saan Suomi-seuraa ex-ope-maanmittari-Minnasta, joka tulee kylään ensi maanantaina ja Pariisiin matkattuamme tapaamme myos Tommin!

Töissä oli viime viikolla hieman hiljaista, kun en selän takia päässyt ulkosalle, mutta tänään olin taas tositoimissa Eftelingissä. Tai oikeastaan Eftelingin kyljessä sijaitsevassa lastentalossa. Talon idea on tarjota pitkäaikaissairaille lapsille sekä heidän perheilleen elämyslomia. Elämyksiä pihapiirissä riittikin ja muksut näyttivät varsin tyytyväisiltä prinsessamekoissaan ja Supermies-asuissaan. Me mitattiin muutama roska-astia ja ruohonleikkurivaja. Heh.
Mukavaa viikkoa kaikille. Kuulin huhuja, että Suomessakin paistaa aurinko, hyvä niin!!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Ranska on kaunis maa ja Pariisi on hieno kaupunki! Selkäkin taitaa olla kunnossa, kun noin hyvin meno maistuu. Huomenna lennetään Lyoniin, jossa odottaa kolmen päivän ranskalaiset häät. Terkuin iskä ja tiina