perjantai 12. kesäkuuta 2009

Turisteja ja kanaalimittauksia

Kylläpäs päivitykset taas kestää... Viime viikko oli mukavalla tavalla kiireinen, kun Suvi ja Riku kävivät Hollannin kamaralla ja poikettiinhan sitä Belgian puolellakin. Monenlaista ehdittiin tehdä Bredassakin, kotikaupungin nähtävyydetkin avautuivat minulle hiukkasen aiempaa paremmin. Tässä muutamia otoksia


Uiskentelemassa Bredan paremmalla tekojärvellä (1/2), vesi oli suht lämmintä vaikka aurinko oli melkein jo laskenut.

Bredan hiekka-aavikko ja kolme suomalaista varjoa.


Brysselin pakollinen nähtävyys Manneken piss. Ja hauska plussa oli, kun veden sijaan patsas alkoikin pissata olutta. :)

Oluen ohella Brysselin ehdoton herkku on suklaa. Tässä eräät turistit suklaamuseolla katsomassa suklaakonvehtien tekoa. Näytös taisi vakuuttaa sillä takaisin Bredaan matkatessa oli pussit ja kassit aikas täynnä suklaaherkkuja.

Töissä olin koko viikon Bredan keskustassa. Laskimme veneen Bredaa kiertävälle kanaalille ja tarkoituksena on nyt mitata koko kanaalin profiili. "Profiiliviivat" mitataan noin 25 metrin välein ja niitä on 110, jokaiselle viivalle viritetään köysi ja 20-50 metrin levyinen kanaali mitataan leveyssuunnassa metrin välein. Kuulostaa varmasti epäselvälle. Tilannetta selvittävät kuvatkin ovat vähissä, mutta tässäpä yksi maisemaotos ja toinen kukkaisotos.


Asuntolaivoja ei Bredassa ole hurjan montaa, mutta ehkä määrä on korvautunut laadulla, sillä näissä kaksi-kolmekerroksisissa paateissa ei ole luksuksesta tingitty. Toki joukossa on muutama vanhempikin yksilö ja jopa Coffeeshop.


Näitä ihania lumpeen kukkasia kanaaleissa kelluu solkenaan. Tarkkasilmäisimmät löytävät kuvasta kaksi mittaustenkin kannalta oleellista asiaa...

Viikonloppu on edennyt jo yli puolen välin! Tänään harrastin taas turistimatkailua Rotterdamin Europortissa ja Kinderdijkin tuulimyllyillä. Europortin satama-alue maalta katsottuna oli hienoinen pettymys verrattuna mukavaan veneajeluun pääsiäisenä Juhan kanssa, mutta onhan se jätti-iso, pakko todeta. Unescon maailmanperintökohteeksikin valitut tuulimyllyt olivat sen sijaan iloinen yllätys, todella kauniita, aivan kuin koristeiksi rakennettuja!

Pientä varjoa tähän oleiluun on alkanut tuottaa reistaileva selkä. Kipulääkkeet eivät enää auta ja tänään kesti tunnin päästä sängystä ylös. Pahaa pelkään, että ulkomailta tullaan taas kotiin puoli kroppaa paketissa (vrt. Norjan vaihtaripuolivuosi ja "pienoinen" hiihto-onnettomuus).

4 kommenttia:

katja_helena kirjoitti...

Haa miekii löysin kuvasta maanmittausvälineistöä. Ei oo opiskelu menny hukkaan :D Mitäs siun selälle on tapahtuna? Kuulostaa hurjalta.

Suvi kirjoitti...

Auts! Onko kaikki fysioterapiat jo käytetty? Toivon mukaan joku keino auttaa, ettei koko kesä mene ihan rampana :(

Merituuli kirjoitti...

Juuu, tänään kävin taas doktorilla ja vahvempia kipulääkkeitä antoivat kouraan. Niiden jälkeen onkin sitten kaikki kielletty aina pyörällä ajosta oluen juomiseen. On se niin kivaa, kun ongelmat ratkaistaan lääkkeillä. Mikähän olisi oikeasti vialla? Noh, täytynee nöyrtyä, lupaan kyllä syödä mitä tahansa lääkettä ja seison vaikka päivän päälläni, jos nämä tuskat heltiää. :)

Merituuli kirjoitti...

Hei hienoa Katja! Hyvä opiskelija oot kyllä... :D