maanantai 25. toukokuuta 2009

Reissailua ja turistikuvia

Pääkaupunkitourneen kolmas askel on Wien. Käväisin pitkän helatorstaiviikonlopun aikana Trondheim-kaverin, Jakobin luona Itävallan pääkaupunkikierroksella. Kulttuuria tuli syötyä aimo annos, ehkä jopa liikaa. Ymmärrän kyllä erittäin mainiosti miksi Wieniin on tapana mennä nauttimaan taide-elämyksistä. Tässä muutamia otoksia:



Toinen niistä kahdesta linnasta - kuvassa siis linnanpiha


Museumplan, iso aukio, jonka ympärillä paljon museoita. Nuoriso taisi kyllä nauttia jostain ihan muusta kulttuurista!

Tässä jotain mitä Hollannista ei löydy. Alppien loppusuora eli muutama aikas korkea mäki. Näitä on ollutkin ikävä!! Mukaan tarttui myös punkki.


Vaatimaton kattoterassi ja ihana auringonlasku, joka peittyy minun taakse...

Sitten täytyy kyllä jakaa myös muutama kuva Hollannin ihanuuksista ja erikoisuuksista.

Suosikkiterassini "Bredan sydän" paloi. Uskomattoman näköistä miten palo ei levinnyt yhtään viereisiin, palaneessa kohteessa kiinni oleviin rakennuksiin. Jos jotain positiivista, niin kirkko näkyy nyttemmin hieman paremmin Grote Marktille.



Lenkkipolkujen keskellä, pienen juoksumatkan päästä kotoa, on iso hiekka-alue. Siellä tulee kyllä aina kummallinen tunne, että jotain puuttuu.



Sitä jotain eli vettä löytyykin sitten koko länsirannikon pituudelta. Tässä innokas turisti Rotterdamin liepeillä...

Kovin olimme innoissaan menossa katselemaan kauniita tulppaanipeltoja! Toukokuun alussa jäljellä tosin oli enää vain raadot ja pari hassua vaaleanpunaista yksilöä. Eli tältä reissulta jäivät tulppaanit näkemättä.


Tässä olisi haastetta tulevalle viikonlopulle. Ilmoittauduin Couchsurfing-yhteisön kautta kokeilemaan leijalautailua (kitesurfing). Jännittävää kerrassaan. Toivottavasti reistaileva selkä pysyy kasassa, niin pääsen edes yrittämään tätä extreme sport -kategoriaankin luokiteltua urheilulajia, JIPII!
-



Mukavaa viikkoa ja ahertelua arjen askareisiin kaikille. Vallilan kolmosluokkalaiset ovat kovasti olleet mielessäni: siellä sitä vaan viimeistä viikkoa vieritellään ja lauantaina valmistuu huikeat yhdeksän kartoittajaa. Ensi viikolla arkiaskareisiin tulee mukavaa piristystä, kun Suvi ja Riku tulevat kylään. Nyt sataa vettä, mutta tulevalle viikolle olen tilannut ainoastaan aurinkoa ja lämpöä! :) Tervetuloa!!!

Ei kommentteja: