torstai 7. toukokuuta 2009

GPS-mittauksia

Hyvää huomenta! Oma vastuuprojektini The Aita alkaa olla loppusuoralla. Tässä hieman kuvia matkan varrelta. Yhteenvetona täytyy todeta, että aika pieniä oli ne ongelmat, joita siinä Trimblen mainosvideossa Maukalla (vai oliko se Seppo) on... :)




Varusteet: Laatikollinen satelliittipaikannustavaraa, laatikollinen radiovastaanotintavaraa sekä tallennin ja GPS-vastaanotin mittauksia varten. Aluksi tuntui, että kaapeleita ja liittimiä on niin paljon, ettei ne millään voi mennä oikeisiin paikkoihin, mutta pienellä treenauksella ja virheitä tekemällä palapeli alkoi kasaantua kerta kerralta nopeammin.



Jan rakentamassa tukiasemaa.




Tässä kaunis lopputulos. Piuhat ja akutkin ovat siististi bokseissa eikä lojumassa pitkin peltoa! Mittaukset voi alkaa. Taustalla mittauksen kohde, joka oli siis aita moottoritien varressa.



The Aita! Sitä on sitten mitattu ainakin kolmisenkymmentä kilometriä, piste jokaisen 25 metrin kohdalle sekä kaarteisiin tietenkin enemmän.

Portitkin mitattiin...


Sekä eläinten ylityskäytävät.


Olihan se ihan hauskaa ja nopeaa, kun kaikki toimi. Mutta jotenkin tuntui, että niin oli monta liikkuvaa osaa, että kaiken aikaa jostain vempeleestä oli patterit finaalissa tai jos ei radioyhteys ollut poikki, niin satelliitit loppuivat kesken. Ja okei, jotain ehkä saattaa ihmetyttää miksi tämä tehtiin staattisesti eikä virtuaalista tukiasemaa käyttäen. Varma en ole, mutta veikkaan kahta asiaa:
a) raha
b) kivaa treeniä mulle. ;)


Tässäpä tämä tällä kertaa. Ensi viikon jälkeen toivottavasti saan taas tietokoneen ja blogi päivittyy ripeämmin. Skandikirjainten kirjoittaminen vaatii konttorilla neljä nappulan painallusta, joten ä ja kaverinsa ö ovat aika haasteellisia... Pieniä asioita sitä oppii arvostamaan! :)

Yritän saada vielä tällä viikolla muutamia kuvia Kuningattaren päivästä ja Hollannin Vapusta, jotka hujahtivat tietenkin Amsterdamissa! :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Keväinen työstressi vissiin iskee päälle, kun aloin vaistomaisesti lukea sun uusinta bloggausta kuten opiskelijoiden to-jakson päiväkirjoja...
"Joo, ihan kivasti kirjoitat. Tarkennatko vielä mikä oli oma roolisi mittauksissa ja mitä uutta opit. Portfoliota jäin kaipaamaan.."
Huh!

Saat kyllä siellä tosi hyvää työkokemusta, ehkäpä meillekin pitää koululle hankkia mm. laserkeilausvehkeet... Oltiin nimittäin tänään Tavastiakierroksella Comeniusvieraiden kanssa ja siellä ne ylvästeli jollain superhienolla ja -kalliilla autonmaalausvehkeellä, joita on Suomessa vaan *yksi* toinen Tavastian vehkeen lisäksi... Mä totesin heti Jarille, että kyllä meidän pitää saada laserkeilain koululle kun kerran Tavastiassakin on vaikka mitä ja nyt voisin vielä lisätä, että ilmakuvauslentokone olis kanssa ihan jees. Ehkä vesitaso, niin pääsisi viemään oppilaita Honkasyrjään kätevästi...

Mukavia mittauskelejä!
(Siellä on varmaan jo kesä. Täällä lämpötila pysyttelee alle 15 asteessa..)

-Hanna

Anonyymi kirjoitti...

Täällä sitten toinen Hanna, se Wee =) En jaksanut lukea vanhoja blogimerkintöjä mutta laitappa ihania maisemakuvia niin mä voin täällä kadehtia niitä näiden viiden muksun kanssa sitten kun oikein sataa kaatamalla päälle :D