keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Yötyö

Olen ollut nyt kaksi yötä töissä. Rannikolla, Zealandissa on suuri tunneli, joka suljetaan kahdesti vuodessa seurantamittauksia, siivousta, lamppujen vaihtoa yms. varten. Juu, tarkat lukijat ehkä hämärästi muistavat ensimmäisen työpäiväni, jolloin olin saman tunnelin reunoja mittaamassa.

Ensimmäisenä yönä suljettiin toiseen suuntaan kulkevat kaistat ja toisena yönä vastakkaiseen suuntaan kulkevat. Joskus aikanaan tunnelin elementteihin on naputeltu nauloja, joiden etäisyyksiä sitten mittailimme MITTANAUHALLA! Eli mistään suuresta tieteestä ei ollut kyse, vaan työvälineinä toimivat viiden metrin mitan lisäksi taskulamppu ja muistikirja, jonne tulokset kirjattiin. Ja täytyypä tunnustaa vielä sekin, että ei tuossa hommassa ihan koko yö kulunut. Muutamassa tunnissa homma oli pulkassa ja nyt olen sitten ansaitulla(?) vapaapäivällä. ;)

Työkaveri Giliam ja Vlaketunneli.

Tiukat mittaukset.

Ja vapaapäivähän maistuu tänään erityisen mukavalta. Juha tuli eilen illalla ja lähdetään tässä hetimiten katselemaan Bredan ihmeitä. Muutama päivä näissä ympyröissä ja lauantaina junaillaan jonkun mutkan kautta Damiin.

Ja tuonne sivupalkkiin lisäsin muutaman turistikuvan, joita pääasiassa Virpin kameralla ollaan napsuteltu Belgiassa ja Biesboschissa. Mukavaa pääsiäisen odottelua kaikille!

3 kommenttia:

katja_helena kirjoitti...

Juhalla paljon terveisiä ja mukavia päiviä teille. Nauttikaahan toistenne seurasta. Mielenkiintoista tunnelityöskentelyä teillä :)

Jonna kävi tänään viisivuotis lääkärissä ja kaikki on vallan mainiosti.

Katja ja poppoo

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin Jarilta vasta tänään, että pidät tällaista blogia, niin piti heti tulla katsomaan mitä kivaa olet tehnyt ja kokenut. Näyttää olevan ihan mielenkiintoisia puuhia. Mä menen ensi viikolla arvioimaan 2 opiskelijaamme, jotka mallintavat pistepilivstä rakennuksia...
Täytyy pääsiäisen aikaan lueskella tätä tarkemmin.
Hauskaa Pääsiäistä!
T: Pirkko käytävän toiselta puolelta

Merituuli kirjoitti...

Hienoa, että Jonna on ollut taas reippaana! Juhalta erikoisterkut sinne suuntaan!

Lämpimästi tervetuloa blogiin, Pirkko! Hurjan mukava kuulla sinusta. Mielekkäitä hommia olen tosiaan päässyt tekemään ja kyllä nämä laserkeilaukset taitavat olla tulevaisuudessa kasvava juttu meidän molempien aloilla.
Ja saas muuten nähdä ollaanko enää ensi syksynä samalla käytävällä... ;)